Makaron razowy z bazyliowym pesto

Makaron razowy z bazyliowym pesto

Idealny obiad jak i przekąska, którą możemy zabrać do pracy

Niesamowicie szybkie i sycące danie. Idealnie sprawdzi się w roli dania obiadowego jak i przekąski w pracy. Obecność oliwy, bazylii i pomidora, sprawiają, że danie to jest pełne witamin i antyoksydantów. Dlatego też polecane jest szczególnie osobom z problemami skórnymi, jak również osobom z chorobami układu krążenia

Składniki na jedną porcję makaronu:

Wartość energetyczna jednej porcji: 460 kcal

Sposób przygotowania:

Makaron ugotować. Liście bazylii zmiksować z oliwą i czosnkiem. Liście dodawać stopniowo, tak aby całe pesto nie okazało się za gęste. Ugotowany makaron wymieszać z przygotowanym pesto, dodać pomidorki i całość wymieszać. Posypać startym parmezanem.

Smacznego!


Judyta Malagowska

Artykuł pisany pod okiem

Judyta Malagowska - Specjalistka ds. żywienia

Źródła naukowe: Towaroznawstwo żywności przetworzonej – prof. Dr hab. Franciszek Świderski

Informacje tutaj zawarte mają charakter jedynie informacyjny oraz nie są poradą lekarską. Zastosowanie się do nich powinno być skonsultowane na indywidualnej wizycie ze specjalistą.
Spodobał Ci się nasz artykuł? Polub nasz fanpage!
Polecane przepisy
Puszyste placuszki z sera twarogowego
Super danie dla małych i dużych!
Rosół-tradycyjny na niedzielny obiad
Idealna baza dla wielu dań
Tarta jabłkowa
Pełnoziarnista tarta z jabłek

Zdrowie

To warto wiedzieć

Aktualności

Co u nas słychać

Przepisy

Smacznie i zdrowo

Metamorfozy

Wasze sukcesy

Sport

Porady i relacje