Makaron z tuńczykiem i kukurydzą

Makaron z tuńczykiem i kukurydzą

Idealny posiłek dla osób aktywnych i sportowców

Makaron z tuńczykiem i kukurydzą to bardzo proste w przygotowaniu danie. Miks składników gwarantuje  bardzo dobry smak. Danie popularne w naszych jadłospisach ze względu na dobrze zbilansowany skład  .

Składniki na jedną porcję potrawy z makaronem:

Wartość energetyczna jednej porcji:422 kcal

Sposób przygotowania:

Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Cebulkę kroimy w drobną kostkę po czym należy ją zeszklić na oliwie. Następnie na patelnię wędrują tuńczyk i kukurydza. Całość smażymy przez 1-2 minuty po czym mieszamy z makaronem i jogurtem. Całość doprawiamy solą, pieprzem i ziołami do uzyskania pożądanego smaku. 

Smacznego !

Judyta Malagowska

Judyta MalagowskaSpecjalistka ds. żywienia

Źródła naukowe:
Towaroznawstwo żywności przetworzonej – prof. Dr hab. Franciszek Świderski

Informacje tutaj zawarte mają charakter jedynie informacyjny oraz nie są poradą lekarską. Zastosowanie się do nich powinno być skonsultowane na indywidualnej wizycie ze specjalistą.
Inne przepisy warte uwagi