Makaron z tuńczykiem i kukurydzą

Makaron z tuńczykiem i kukurydzą

Idealny posiłek dla osób aktywnych i sportowców

Makaron z tuńczykiem i kukurydzą to bardzo proste w przygotowaniu danie. Miks składników gwarantuje  bardzo dobry smak. Danie popularne w naszych jadłospisach ze względu na dobrze zbilansowany skład  .

Składniki na jedną porcję potrawy z makaronem:

Wartość energetyczna jednej porcji:422 kcal

Sposób przygotowania:

Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Cebulkę kroimy w drobną kostkę po czym należy ją zeszklić na oliwie. Następnie na patelnię wędrują tuńczyk i kukurydza. Całość smażymy przez 1-2 minuty po czym mieszamy z makaronem i jogurtem. Całość doprawiamy solą, pieprzem i ziołami do uzyskania pożądanego smaku. 

Smacznego !

Judyta Malagowska

Artykuł pisany pod okiem

Judyta Malagowska - Specjalistka ds. żywienia

Źródła naukowe: Towaroznawstwo żywności przetworzonej – prof. Dr hab. Franciszek Świderski

Informacje tutaj zawarte mają charakter jedynie informacyjny oraz nie są poradą lekarską. Zastosowanie się do nich powinno być skonsultowane na indywidualnej wizycie ze specjalistą.
Spodobał Ci się nasz artykuł? Polub nasz fanpage!
Polecane przepisy
Puszyste placuszki z sera twarogowego
Super danie dla małych i dużych!
Rosół-tradycyjny na niedzielny obiad
Idealna baza dla wielu dań
Tarta jabłkowa
Pełnoziarnista tarta z jabłek

Zdrowie

To warto wiedzieć

Aktualności

Co u nas słychać

Przepisy

Smacznie i zdrowo

Metamorfozy

Wasze sukcesy

Sport

Porady i relacje