Naleśniki z twarogiem i malinami

Naleśniki z twarogiem i malinami

Uniwersalna potrawa

Naleśniki z twarogiem to pyszna potrawa dla każdego.Przygotowane naleśniki mogą być pysznym śniadaniem, przekąska , a nawet obiadem. 

Składniki na 3 porcje naleśników:

  • mleko sojowe 1 szklanka
  •  jaja kurze 2 sztuki
  • ser twarogowy chudy 200 g
  • maka orkiszowa 6 łyżek
  • wanilia w laskach
  • erytrol 3 łyżeczki
  • maliny garsć
  • kiwi pół sztuki

Wartość energetyczna jednej porcji: 310 kcal

Sposób przygotowania budyniu:

Do miski wlać mleko, dodać mąkę, erytrol, sól, olej. Całość zmiksować. W celu dobrania odpowiedniej konsystencji można dodać więcej mleka, bądź wody. Smażyć na beztłuszczowej patelni. Naleśniki nadziewać serem. Wyłożyć malinami i złożyć w trójkąty.

 

Smacznego!

 

Judyta Malagowska

Artykuł pisany pod okiem

Judyta Malagowska - Specjalistka ds. żywienia

Źródła naukowe: Towaroznawstwo żywności przetworzonej – prof. Dr hab. Franciszek Świderski

Informacje tutaj zawarte mają charakter jedynie informacyjny oraz nie są poradą lekarską. Zastosowanie się do nich powinno być skonsultowane na indywidualnej wizycie ze specjalistą.
Spodobał Ci się nasz artykuł? Polub nasz fanpage!
Polecane przepisy
Puszyste placuszki z sera twarogowego
Super danie dla małych i dużych!
Rosół-tradycyjny na niedzielny obiad
Idealna baza dla wielu dań
Tarta jabłkowa
Pełnoziarnista tarta z jabłek

Zdrowie

To warto wiedzieć

Aktualności

Co u nas słychać

Przepisy

Smacznie i zdrowo

Metamorfozy

Wasze sukcesy

Sport

Porady i relacje