Ser twarogowy nie zawsze musi gościć na zwykłej kanapce. Można zawinąć go również w placek tortilli. Dzięki temu uzyskamy oryginalny posiłek, który również chętnie może zostać zjedzony. Prezentacja posiłku jest również ważna. Nasza tortilla smakuje wybornie, ale także cieszy oko swoim kolorowym wyglądem i tym samym pobudza nasz apetyt.
Składniki na jedną porcję:
- Placek razowej tortilli – 1 sztuka
- Ser twarogowy - 1/3 kostki
- Jogurt grecki - 1 łyżka
- Szczypiorek
- Rzodkiewka – kilka sztuk
- Papryka – 0,5 sztuki
- Kiełki jarmużu
Wartość energetyczna jednej porcji: ok. 330 kcal
Sposób przygotowania:
Patelnię dobrze rozgrzać, a następnie podpiec na niej placek tortilli z jednej i drugiej strony po około 0,5 minuty. Rzodkiewkę i paprykę pokroić w drobną kostkę. Szczypiorek posiekać. Twaróg zblendować razem z jogurtem naturalnym i wymieszać z warzywami. Przygotowanym twarożkiem posmarować placek tortilli, położyć kiełki i zawinąć.
Smacznego!