Wiosenny zielony koktajl

koktajl ze szpinaku

Szklanka kolorów i witamin

Nasz zielony koktajl  zawiera duże dawki witaminy C, żelaza, luteiny i potasu oraz jest znakomitym przeciwutleniaczem. Idealne  lekarstwo na przesilenie wiosenne,niezastąpiony produkt naszych, lekkich wiosennych diet.

Składniki na 1 porcję koktajlu:

  • 1 jabłko
  • 1 pomarańcza
  • 2 garście szpinaku
  • ½ świeżego ogórka
  • ½ soku z limonki
  • 100 ml wody

Wartość energetyczna jednej porcji: 215 kcal

Sposób przygotowania koktajlu:

Jabłko, pomarańczę i ogórka obrać ze skóry i pokroić na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki dokładnie zblendować.

Smacznego!

Judyta Malagowska

Artykuł pisany pod okiem

Judyta Malagowska - Specjalistka ds. żywienia

Źródła naukowe: Towaroznawstwo żywności przetworzonej – prof. Dr hab. Franciszek Świderski

Informacje tutaj zawarte mają charakter jedynie informacyjny oraz nie są poradą lekarską. Zastosowanie się do nich powinno być skonsultowane na indywidualnej wizycie ze specjalistą.
Spodobał Ci się nasz artykuł? Polub nasz fanpage!
Polecane przepisy
Puszyste placuszki z sera twarogowego
Super danie dla małych i dużych!
Rosół-tradycyjny na niedzielny obiad
Idealna baza dla wielu dań
Tarta jabłkowa
Pełnoziarnista tarta z jabłek

Zdrowie

To warto wiedzieć

Aktualności

Co u nas słychać

Przepisy

Smacznie i zdrowo

Metamorfozy

Wasze sukcesy

Sport

Porady i relacje