Wiosenny zielony koktajl
Szklanka kolorów i witamin
Nasz zielony koktajl zawiera duże dawki witaminy C, żelaza, luteiny i potasu oraz jest znakomitym przeciwutleniaczem. Idealne lekarstwo na przesilenie wiosenne,niezastąpiony produkt naszych, lekkich wiosennych diet.
Składniki na 1 porcję koktajlu:
- 1 jabłko
- 1 pomarańcza
- 2 garście szpinaku
- ½ świeżego ogórka
- ½ soku z limonki
- 100 ml wody
Wartość energetyczna jednej porcji: 215 kcal
Sposób przygotowania koktajlu:
Jabłko, pomarańczę i ogórka obrać ze skóry i pokroić na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki dokładnie zblendować.
Smacznego!
Judyta MalagowskaSpecjalistka ds. żywienia
Źródła naukowe: Towaroznawstwo żywności przetworzonej – prof. Dr hab. Franciszek Świderski
Informacje tutaj zawarte mają charakter jedynie informacyjny oraz nie są poradą lekarską. Zastosowanie się do nich powinno być skonsultowane na indywidualnej wizycie ze specjalistą.
Inne przepisy warte uwagi