Wiosenny zielony koktajl

koktajl ze szpinaku

Szklanka kolorów i witamin

Nasz zielony koktajl  zawiera duże dawki witaminy C, żelaza, luteiny i potasu oraz jest znakomitym przeciwutleniaczem. Idealne  lekarstwo na przesilenie wiosenne,niezastąpiony produkt naszych, lekkich wiosennych diet.

Składniki na 1 porcję koktajlu:

  • 1 jabłko
  • 1 pomarańcza
  • 2 garście szpinaku
  • ½ świeżego ogórka
  • ½ soku z limonki
  • 100 ml wody

Wartość energetyczna jednej porcji: 215 kcal

Sposób przygotowania koktajlu:

Jabłko, pomarańczę i ogórka obrać ze skóry i pokroić na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki dokładnie zblendować.

Smacznego!

Judyta Malagowska

Judyta MalagowskaSpecjalistka ds. żywienia

Źródła naukowe:
Towaroznawstwo żywności przetworzonej – prof. Dr hab. Franciszek Świderski

Informacje tutaj zawarte mają charakter jedynie informacyjny oraz nie są poradą lekarską. Zastosowanie się do nich powinno być skonsultowane na indywidualnej wizycie ze specjalistą.
Inne przepisy warte uwagi